Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pasta z awokado z pieczoną papryką, pieczoną cebulą i pomidorem.

Składniki

Awokado
Pomidor
40 g Papryka
Cebula
1 łyżeczka Oliwa
Majeranek
1 łyżeczka Sok z cytryny

Opis wykonania

Paprykę i cebulę zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut nagrzanego do 180 stopni. Awokado rozgniatamy z sokiem z cytryny. Pomidora zalewamy wrzącą wodą po czym zdejmujemy z niego skórkę. Drobno siekamy pomidora, paprykę, cebulę (możemy dodać też surową cebulę). Dodajemy oliwę, majeranek i wszystko mieszamy i gotowe. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych