Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa powstała poprzez odpowiedni dobór składników metodą prób i błędów. Całość smakuje doskonale.

Składniki

1,5 l Woda
4 szt. Marchew
2 szt. Pietruszka
0,5 szt. Seler
0,5 szt. Por
10 szt. Pieczarki
6 szt. Skrzydełka z kurczaka
0,5 kg Pierś z kurczaka
3 łyżka kurkuma
3 szczypta sól
3 szczypta pieprz
1 szt. FIX do potraw chińskich
250 ml śmietana
5 szt. liść laurowy

Opis wykonania

Do garnka wlej 1,5 litra wody i zagotuj. Dodaj skrzydełka z kurczaka. Marchew, Pietruszkę i Selera pokrój w na małe kawałki (kostka albo talarki), następnie dodaj do gotującej się wody wraz ze skrzydełkami. Dodaj sól, pieprz, kurkumę oraz liścia laurowego. Pokrój pora w talarki oraz pieczarki na małe kawałki i dodaj, gdy pozostałe warzywa będą już prawie miękkie. W tym samym czasie pokrój pierś z kurczaka w małą kostkę i dodaj razem z porem i pieczarkami. Gotuj wszystko przez około 5 min. Następnie dodaj FIX do potraw chińskich i gotuj jeszcze przez 15 minut. Śmietanę rozrób z kilkoma łyżkami gorącej zupy tak, aby przy dolewaniu do garnka nie zaważyła się. Po dodaniu śmietany poczekaj, aż się zagotuję. Koniec masz gotową pyszną zupę. Życzę Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Ciekawy pomysł 🙃efekt końcowy na pięć z plusem 👍