

Zupa powstała poprzez odpowiedni dobór składników metodą prób i błędów. Całość smakuje doskonale.
Do garnka wlej 1,5 litra wody i zagotuj. Dodaj skrzydełka z kurczaka. Marchew, Pietruszkę i Selera pokrój w na małe kawałki (kostka albo talarki), następnie dodaj do gotującej się wody wraz ze skrzydełkami. Dodaj sól, pieprz, kurkumę oraz liścia laurowego. Pokrój pora w talarki oraz pieczarki na małe kawałki i dodaj, gdy pozostałe warzywa będą już prawie miękkie. W tym samym czasie pokrój pierś z kurczaka w małą kostkę i dodaj razem z porem i pieczarkami. Gotuj wszystko przez około 5 min. Następnie dodaj FIX do potraw chińskich i gotuj jeszcze przez 15 minut. Śmietanę rozrób z kilkoma łyżkami gorącej zupy tak, aby przy dolewaniu do garnka nie zaważyła się. Po dodaniu śmietany poczekaj, aż się zagotuję. Koniec masz gotową pyszną zupę. Życzę Smacznego!