Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Omlet z rukolą, tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Omlet z rukolą, tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Omlet to doskonały pomysł na tanie, pożywne i szybkie śniadanie. Proponuję szybki aromatyczny omlet z rukolą, tuńczykiem, oliwkami i pomidorami.

Składniki

3 szt. jajka
3 łyżka mleka
15 g świeżej rukoli
60 g tuńczyka w sosie własnym
5 szt. suszonych pomidorów
10 szt. drylowanych, czarnych oliwek
1 łyżka masła
1 szczypta sól morska
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

1. Tuńczyka i suszone pomidory odsączyć z zalewy, pomidory pokroić w paski, a oliwki na połówki. Rukolę umyć i osuszyć. 2. Jajka wymieszać z mlekiem i lekko ubić mikserem, doprawić solą i pieprzem. 3. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, a następnie na całej powierzchni rozłożyć rukolę, tuńczyka, suszone pomidory i oliwki. Omlet usmażyć na złoty kolor z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią. 4. Omlet lekko oprószyć solą, pieprzem i podawać na ciepło.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Zastąpiłam tuńczyka szynką z kurczaka i wyszło bardzo dobre