Omlet z rukolą, tuńczykiem i suszonymi pomidorami
2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Omlet to doskonały pomysł na tanie, pożywne i szybkie śniadanie. Proponuję szybki aromatyczny omlet z rukolą, tuńczykiem, oliwkami i pomidorami.
Składniki
3 szt. jajka
3 łyżka mleka
15 g świeżej rukoli
60 g tuńczyka w sosie własnym
5 szt. suszonych pomidorów
10 szt. drylowanych, czarnych oliwek
1 łyżka masła
1 szczypta sól morska
1 szczypta pieprz
Omlet z rukolą, tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Omlet z rukolą, tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Tuńczyka i suszone pomidory odsączyć z zalewy, pomidory pokroić
w paski, a oliwki na połówki. Rukolę umyć i osuszyć.
2. Jajka wymieszać z mlekiem i lekko ubić mikserem, doprawić solą i pieprzem.
3. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, a następnie na całej powierzchni rozłożyć rukolę, tuńczyka, suszone pomidory i oliwki. Omlet usmażyć na złoty kolor z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią.
4. Omlet lekko oprószyć solą, pieprzem i podawać na ciepło.
Komentarze