Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Jeśli masz ochotę na ciepłe, pyszne śniadanie to zrób omlet. Przygotowanie trwa tylko kilka minut. W Akademii Smaku pokażę jak przygotować omlet z szynką parmeńską i roszponką.

Składniki

3 szt. - jajek
2-3 plasterki - szynki parmeńskiej
2 łyżki - śmietany 30%
1 garść - roszponki
- masło lub oliwa z oliwek do smażenia
- sól, pieprz

Opis wykonania

1

Jajka lekko ubij trzepaczką blendera z dodatkiem śmietany.

Dodaj sól i pieprz.

2

Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z masłem i podsmaż plasterki szynki.

Wlej masę jajeczną i smaż omlet po obu stronach na złoty kolor.

Omlet podawaj posypany roszponką.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Ciekawy przepis, szybkie i smaczne śniadanie dla zabieganych 🙂
KatarzynaCh
Troszkę mi się złamał ale i tak wyszło pyszne! Ze śmietaną omlet jest bardzo delikatny
Marta
Jem bardzo dużo różnych omletów, ten jest naprawdę mega smaczny.