Omlet z szynką parmeńską
2 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Jeśli masz ochotę na ciepłe, pyszne śniadanie to zrób omlet. Przygotowanie trwa tylko kilka minut. W Akademii Smaku pokażę jak przygotować omlet z szynką parmeńską i roszponką.
Składniki
3 szt. - jajek
2-3 plasterki - szynki parmeńskiej
2 łyżki - śmietany 30%
1 garść - roszponki
- masło lub oliwa z oliwek do smażenia
- sól, pieprz
Omlet z szynką parmeńską
Omlet z szynką parmeńską
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka lekko ubij trzepaczką blendera z dodatkiem śmietany.
Dodaj sól i pieprz.
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z masłem i podsmaż plasterki szynki.
Wlej masę jajeczną i smaż omlet po obu stronach na złoty kolor.
Omlet podawaj posypany roszponką.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Komentarze