Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Jeśli masz ochotę na ciepłe, pyszne śniadanie to zrób omlet. Przygotowanie trwa tylko kilka minut. W Akademii Smaku pokażę jak przygotować omlet z szynką parmeńską i roszponką.

Składniki

3 szt. - jajek
2-3 plasterki - szynki parmeńskiej
2 łyżki - śmietany 30%
1 garść - roszponki
- masło lub oliwa z oliwek do smażenia
- sól, pieprz

Opis wykonania

Jajka lekko ubij trzepaczką blendera z dodatkiem śmietany.

Dodaj sól i pieprz.

Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z masłem i podsmaż plasterki szynki.

Wlej masę jajeczną i smaż omlet po obu stronach na złoty kolor.

Omlet podawaj posypany roszponką.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Ciekawy przepis, szybkie i smaczne śniadanie dla zabieganych 🙂
KatarzynaCh
Troszkę mi się złamał ale i tak wyszło pyszne! Ze śmietaną omlet jest bardzo delikatny