Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Omlet z tuńczykiem

Opis wykonania

Omlety to niezwykle uniwersalne danie. Możesz je jeść zarówno na śniadanie, jak i na kolację.

Omlet z tuńczykiem to pożywny i sycący posiłek, który doda Ci energii na cały ranek.

Opis przygotowania:

  1. Paprykę pokrój w kostkę, a oliwki w plasterki.
  2. Tuńczyka odsącz z wody na sitku.
  3. Oddziel białka od żółtek. Żółtka połącz z pozostałymi składnikami. Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą z żółtkami.
  4. Omlety smaż na teflonowej patelni.

TIP DIETETYCZNY

  • Wybierając ryby w puszce zawsze kupuj te w wodzie lub w sosie własnym.
  • Tuńczyka możesz zastąpić wędzoną makrelą.

Bosch do kuchni