Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Omlety to niezwykle uniwersalne danie. Możesz je jeść zarówno na śniadanie, jak i na kolację.

Składniki

4 jajka
1 puszka tuńczyka w wodzie
1/2 papryki
1 garść czarnych oliwek
1 łyżeczka oregano
1 szczypta wędzonej papryki
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Omlet z tuńczykiem to pożywny i sycący posiłek, który doda Ci energii na cały ranek.

Opis przygotowania:

  1. Paprykę pokrój w kostkę, a oliwki w plasterki.
  2. Tuńczyka odsącz z wody na sitku.
  3. Oddziel białka od żółtek. Żółtka połącz z pozostałymi składnikami. Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą z żółtkami.
  4. Omlety smaż na teflonowej patelni.

TIP DIETETYCZNY

  • Wybierając ryby w puszce zawsze kupuj te w wodzie lub w sosie własnym.
  • Tuńczyka możesz zastąpić wędzoną makrelą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych