Omlet z tuńczykiem
2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Omlety to niezwykle uniwersalne danie. Możesz je jeść zarówno na śniadanie, jak i na kolację.
Składniki
4 jajka
1 puszka tuńczyka w wodzie
1/2 papryki
1 garść czarnych oliwek
1 łyżeczka oregano
1 szczypta wędzonej papryki
Sól i pieprz do smaku
Omlet z tuńczykiem
Omlet z tuńczykiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Omlet z tuńczykiem to pożywny i sycący posiłek, który doda Ci energii na cały ranek.
Opis przygotowania:
- Paprykę pokrój w kostkę, a oliwki w plasterki.
- Tuńczyka odsącz z wody na sitku.
- Oddziel białka od żółtek. Żółtka połącz z pozostałymi składnikami. Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą z żółtkami.
- Omlety smaż na teflonowej patelni.
TIP DIETETYCZNY
- Wybierając ryby w puszce zawsze kupuj te w wodzie lub w sosie własnym.
- Tuńczyka możesz zastąpić wędzoną makrelą.
Komentarze