Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Omlet ze szpinakiem

Opis wykonania

Młody szpinak,jajka od kur z wolnego chowu,świeża śmietana - szybkie,proste,sycące i zdrowe danie,dzięki któremu bez problemu dotrwamy do obiadu

baner reklamowy maszynki do mielenia Jajka umyć, wbić do naczynia, wlać śmietanę, posolić, dodać pieprz, wymieszać na jednolitą masę. Listki szpinaku opłukać pod bieżącą wodą i włożyć na sitku do wrzącej osolonej wody, na 2 minuty. Dobrze odcisnąć i drobniutko posiekać, wymieszać z ubitymi jajkami. Wlać na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć powoli, z obu stron na złoty kolor. Następnie przełożyć na ogrzany półmisek i zaraz podawać. Talerz udekorować kilkoma listkami świeżego szpinaku.