Omlet ze szpinakiem
                                            4 porcje
Średnie
                    Młody szpinak,jajka od kur z wolnego chowu,świeża śmietana - szybkie,proste,sycące i zdrowe danie,dzięki któremu bez problemu dotrwamy do obiadu
                
                Składniki
2 szt. jajka
                                                            1 garść szpinak świezy
                                                            10 ml śmietana
                                                            1 szczypta sól, pieprz do smaku
                                                    Omlet ze szpinakiem
Omlet ze szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Jajka umyć, wbić do naczynia, wlać śmietanę, posolić, dodać pieprz, wymieszać na jednolitą masę. Listki szpinaku opłukać pod bieżącą wodą i włożyć na sitku do wrzącej osolonej wody, na 2 minuty. Dobrze odcisnąć i drobniutko posiekać, wymieszać z ubitymi jajkami. Wlać na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć powoli, z obu stron na złoty kolor. Następnie przełożyć na ogrzany półmisek i zaraz podawać. Talerz udekorować kilkoma listkami świeżego szpinaku.
        
        
            
    
    
    
                            
Komentarze