Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Omlet ze szpinakiem

Opis wykonania

Młody szpinak,jajka od kur z wolnego chowu,świeża śmietana - szybkie,proste,sycące i zdrowe danie,dzięki któremu bez problemu dotrwamy do obiadu

Jajka umyć, wbić do naczynia, wlać śmietanę, posolić, dodać pieprz, wymieszać na jednolitą masę. Listki szpinaku opłukać pod bieżącą wodą i włożyć na sitku do wrzącej osolonej wody, na 2 minuty. Dobrze odcisnąć i drobniutko posiekać, wymieszać z ubitymi jajkami. Wlać na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć powoli, z obu stron na złoty kolor. Następnie przełożyć na ogrzany półmisek i zaraz podawać. Talerz udekorować kilkoma listkami świeżego szpinaku.