Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ośmiornica z selerem naciowym i młodymi ziemniakami Małgorzaty Majewskiej

Opis wykonania

Owoce morza mogą być proste w przygotowaniu, udowadnia to Małgorzata Majewska.

  1. Ośmiornicę rozmroź na kilka godzin przed gotowaniem.
  2. Z warzyw przygotuj bulion.
  3. Do zrobionego wywaru wrzuć ośmiornicę i gotuj, aż będzie miękka.
  4. W tym samym czasie ugotuj ziemniaki w oddzielnym garnku.
  5. Na patelni rozgrzej oliwę, pokrój papryczkę i wrzuć na rozgrzany olej, następnie dorzuć czosnek, szalotkę i seler naciowy.
  6. Wymieszaj.
  7. Ugotowaną ośmiorniczkę wyciągnij z wywaru, pokrój w odcinki o długości 3 cm i wrzuć na patelnię.
  8. Ugotowane ziemniaki dorzuć na patelnię.
  9. Całość możesz podlać wytrawnym białym winem.
  10. Udekoruj koktajlowymi pomidorkami i rukolą.