Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Owsianka porzeczkowa z jabłkową chmurką i owocami

Owsianka porzeczkowa z jabłkową chmurką i owocami
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna owsianka porzeczkowa z warstwą jogurtu greckiego i tartego jabłka. Idealna do boxa, Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło.

Składniki

2 łyżka Płatki owsiane
2 łyżka Otręby żytnie
1 łyżka Chia
ok 3/4 szklanka Woda
1 łyżka Miód
Porzeczki świeże lub mrożone, owoce leśne (wieksza garść)
2 łyżka Jogurt grecki
0,5 szt. Jabłko
Granat i borówki

Opis wykonania

1. Do garnuszka wsypujemy płatki, otręby, rodzynki, chia i porzeczki 2. Dodajemy miód i zalewamy wodą. Gotujemy do zgęstnienia. 3. Jeśli owsianka jest za gęsta dodajemy wody jeśli za rzadka zwiększamy lekko ogień i wygotowujemy ją. 4. Do jogurtu greckiego dodajemy starte na małych oczkach jabłko (razem z powstałym sokiem) i dokładnie mieszamy. 5. Na lekko przestudzoną owsiankę wykładamy warstwę jogurtu greckiego z jabłkiem. 6. Na górę wykładamy owoce - u mnie granat i borówki Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych