Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Owsianka porzeczkowa z jabłkową chmurką i owocami

Opis wykonania

Pyszna owsianka porzeczkowa z warstwą jogurtu greckiego i tartego jabłka. Idealna do boxa, Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło.

1. Do garnuszka wsypujemy płatki, otręby, rodzynki, chia i porzeczki 2. Dodajemy miód i zalewamy wodą. Gotujemy do zgęstnienia. 3. Jeśli owsianka jest za gęsta dodajemy wody jeśli za rzadka zwiększamy lekko ogień i wygotowujemy ją. 4. Do jogurtu greckiego dodajemy starte na małych oczkach jabłko (razem z powstałym sokiem) i dokładnie mieszamy. 5. Na lekko przestudzoną owsiankę wykładamy warstwę jogurtu greckiego z jabłkiem. 6. Na górę wykładamy owoce - u mnie granat i borówki Smacznego!