Owsianka porzeczkowa z jabłkową chmurką i owocami
1 porcje
15 min
Łatwe
Pyszna owsianka porzeczkowa z warstwą jogurtu greckiego i tartego jabłka. Idealna do boxa, Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło.
Składniki
2 łyżka Płatki owsiane
2 łyżka Otręby żytnie
1 łyżka Chia
ok 3/4 szklanka Woda
1 łyżka Miód
Porzeczki świeże lub mrożone, owoce leśne (wieksza garść)
2 łyżka Jogurt grecki
0,5 szt. Jabłko
Granat i borówki
Owsianka porzeczkowa z jabłkową chmurką i owocami
Owsianka porzeczkowa z jabłkową chmurką i owocami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Do garnuszka wsypujemy płatki, otręby, rodzynki, chia i porzeczki
2. Dodajemy miód i zalewamy wodą. Gotujemy do zgęstnienia.
3. Jeśli owsianka jest za gęsta dodajemy wody jeśli za rzadka zwiększamy lekko ogień i wygotowujemy ją.
4. Do jogurtu greckiego dodajemy starte na małych oczkach jabłko (razem z powstałym sokiem) i dokładnie mieszamy.
5. Na lekko przestudzoną owsiankę wykładamy warstwę jogurtu greckiego z jabłkiem.
6. Na górę wykładamy owoce - u mnie granat i borówki
Smacznego!
Komentarze