Owsiano - jabłkowe batoniki
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Batoniki owsiane o smaku jabłkowym z lekką domieszką orzechowej nutki to idealna alternatywa dla sklepowych batoników.
Składniki
1 szt. banan
2 łyżka miód
2 łyżka masło orzechowe
3 łyżka sok jabłkowy
1,5 szklanka płatki owsiane
1 garść rodzynki
1 garść migdały
Owsiano - jabłkowe batoniki
Owsiano - jabłkowe batoniki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Migdały prażymy na suchej patelni. Rodzynki sparzamy gorącą wodą. Banan, sok, miód i masło orzechowe miksujemy. Dodajemy płatki, pokrojone migdały i rodzynki. Dokładnie mieszamy. Wykładamy masę do formy i pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach.
Komentarze