Owsiany omlet z twarogiem i warzywami

1 porcja
20 min
Łatwe
Składniki
Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

W misce połącz ze sobą mleko, twaróg oraz płatki owsiane.
Pomidora oraz paprykę umyj, a następnie pokrój w drobną kostkę.

Pokrojone warzywa dodaj do mleczno-owsianej masy, a całość dopraw przyprawami.
Jajka ubij na pianę w osobnej misce. Gdy będzie sztywna delikatnie przełóż i wymieszaj pozostałe składniki omletu
Porada
Owsiany omlet można również przygotować z dodatkiem innych warzyw np. szpinaku.


Owsiany omlet smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, do momentu, aż spód zrobi się złocisty.
Komentarze