Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
![Owsiany omlet z twarogiem i warzywami](https://akademiasmaku.pl/storage/5231/conversions/owsiany-omlet-z-twarogiem-i-warzywami-2336-single.webp)
1 porcje
20 min
Łatwe
Doskonała propozycja na śniadanie dla osób aktywnych fizycznie i dbających o linię.
Składniki
2 jajka
1/3 kostki twarogu półtłustego
3 łyżki mleka
2 kopiaste łyżki płatków owsianych górskich
1 mały pomidor
1/4 zielonej papryki
1/2 łyżeczki czarnuszki
1/2 łyżeczki kuminu
Sól i pieprz do smaku
Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8691/conversions/cJnkW5AxDoiAnJ-thumb.webp)
W misce połącz ze sobą mleko, twaróg oraz płatki owsiane.
Pomidora oraz paprykę umyj, a następnie pokrój w drobną kostkę.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8692/conversions/TORyXoDpSThGCT-thumb.webp)
Pokrojone warzywa dodaj do mleczno-owsianej masy, a całość dopraw przyprawami.
Jajka ubij na pianę w osobnej misce. Gdy będzie sztywna delikatnie przełóż i wymieszaj pozostałe składniki omletu
Porada
Owsiany omlet można również przygotować z dodatkiem innych warzyw np. szpinaku.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8693/conversions/3UAmT6aowBdkzg-thumb.webp)
Owsiany omlet smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, do momentu, aż spód zrobi się złocisty.
Komentarze