Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
1 porcje
20 min
Łatwe
Doskonała propozycja na śniadanie dla osób aktywnych fizycznie i dbających o linię.
Składniki
2 jajka
1/3 kostki twarogu półtłustego
3 łyżki mleka
2 kopiaste łyżki płatków owsianych górskich
1 mały pomidor
1/4 zielonej papryki
1/2 łyżeczki czarnuszki
1/2 łyżeczki kuminu
Sól i pieprz do smaku
Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misce połącz ze sobą mleko, twaróg oraz płatki owsiane.
Pomidora oraz paprykę umyj, a następnie pokrój w drobną kostkę.
Pokrojone warzywa dodaj do mleczno-owsianej masy, a całość dopraw przyprawami.
Jajka ubij na pianę w osobnej misce. Gdy będzie sztywna delikatnie przełóż i wymieszaj pozostałe składniki omletu
Porada
Omlet można z powodzeniem przygotować również z dodatkiem serka wiejskiego. Całe śniadanie będzie dostarczało wtedy więcej białka.
Owsiany omlet smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, do momentu, aż spód zrobi się złocisty.
Komentarze