Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Owsiany omlet z twarogiem i warzywami

Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonała propozycja na śniadanie dla osób aktywnych fizycznie i dbających o linię.

Składniki

2 jajka
1/3 kostki twarogu półtłustego
3 łyżki mleka
2 kopiaste łyżki płatków owsianych górskich
1 mały pomidor
1/4 zielonej papryki
1/2 łyżeczki czarnuszki
1/2 łyżeczki kuminu
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

1

W misce połącz ze sobą mleko, twaróg oraz płatki owsiane.

Pomidora oraz paprykę umyj, a następnie pokrój w drobną kostkę.

2

Pokrojone warzywa dodaj do mleczno-owsianej masy, a całość dopraw przyprawami.

Jajka ubij na pianę w osobnej misce. Gdy będzie sztywna delikatnie przełóż i wymieszaj pozostałe składniki omletu

Porada

Omlet można z powodzeniem przygotować również z dodatkiem serka wiejskiego. Całe śniadanie będzie dostarczało wtedy więcej białka.



Bosh Logo
Bosh
3

Owsiany omlet smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, do momentu, aż spód zrobi się złocisty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych