Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
1 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
Owsiany omlet z twarogiem i warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misce połącz ze sobą mleko, twaróg oraz płatki owsiane.
Pomidora oraz paprykę umyj, a następnie pokrój w drobną kostkę.
Pokrojone warzywa dodaj do mleczno-owsianej masy, a całość dopraw przyprawami.
Jajka ubij na pianę w osobnej misce. Gdy będzie sztywna delikatnie przełóż i wymieszaj pozostałe składniki omletu
Porada
Gotowanie na gazie to doskonały sposób na przygotowanie posiłków. Jednak regulacja płomienia może budzić wątpliwości. Co tak naprawdę oznacza: gotować na średnim ogniu? Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz właściwą wartość grzania. Do przygotowania owsianego omleta z twarogiem i warzywami skorzystaj z niskich poziomów mocy: 1-3.
Owsiany omlet smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, do momentu, aż spód zrobi się złocisty.
Komentarze