Połączenie owoców morza, ryżu i warzyw tworzy pyszne i barwne danie, dzięki któremu wprowadzisz hiszpański klimat do swojej kuchni.
Opis przygotowania:
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
Dodaj ryż i smaż cały czas mieszając, aż olej całkowicie się wchłonie i stanie się szklisty. Następnie wlej bulion i zagotuj całość.
Przykryj danie i gotuj na małym ogniu około 30 min (od czasu do czasu zamieszaj). Owoce morza (opcjonalnie może być kurczak) rozmróż w temperaturze pokojowej i skrop sokiem z cytryny. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i potnij w paski.
Papryki dodaj do ryżu i duś całość jeszcze przez 10 min.
Wsyp owoce morza oraz zielony groszek i duś danie kolejne 20 min.
Na osobnej patelni rozpuść masło. Dodaj je do ryżu i całość wymieszaj.