Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Papryka faszerowana kaszą z mięsem mielonym

Papryka faszerowana kaszą z mięsem mielonym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kasza to bardzo zdrowy i sycący dodatek do różnego rodzaju dań, a pieczona papryka świetnie z nią współgra. Danie możesz przygotować wcześniej i podpiec przed samym podaniem.

Składniki

2 szklanka Kasza perłowa
250 g Pieczarki
300 g Mięso mielone (łopatka)
1 szt. Cebula
Czosnek (ząbki)
1/2 szklanka Białe wytrawne wino
1/2 szklanka Bulion warzywny
4 szt. Papryka czerwona
Sól, pieprz, czarnuszka do smaku
2 łyżka Jasny sos sojowy
Olej do smażenia

Opis wykonania

Podgotuj wstępnie kaszę i odcedź. W tym czasie pokrój cebulę w kostkę i zeszklij na oleju wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodaj mięso mielone i podsmaż 5 minut. Dodaj drobno pokrojone pieczarki i smaż kolejne 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, sosem sojowym i czarnuszką. Dodaj kaszę i duś na małym ogniu, dolej lampkę wina i szklankę bulionu warzywnego. Poczekaj aż kasza wchłonie płyn. Przygotuj papryki - odetnij "przykrywki" i wydrąż środki. Umieść w małych naczyniach ceramicznych, nałóż kaszę i przykryj. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180 st.C) na około 30 minut. Podawaj gorące.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Faszerowane papryki są pyszne, w tej wersji na pewno spróbuję przyrządzić.