Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.8 (Ilość ocen: 5)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Awokado to świetny zamiennik dla masła lub margaryny, ale równie dobre są zrobione na jego bazie pasty.

Składniki

1 szt. Dojrzałe awokado
4 szt. Jajka
1/2 łyżeczka Sok z limonki
2 łyżeczka Jogurt naturalny
Sól, pieprz
Szczypiorek lub rukola

Opis wykonania

Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kostkę, po czym zagnieść widelcem i przełożyć do średniej wielkości miski. Awokado obrać ze skórki, wyjąć pestkę i zagnieść na papkę widelcem. Przełożyć do jajek, skropić sokiem z limonki, dodać jogurt, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jako dodatek do pasty podawać rukolę lub szczypiorek.
Oceń przepis
Średnia ocen: 4.8, Ilość ocen: 5
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Połączenie jajek i awokado na śniadanie, to strzał w dziesiątkę!
Sylwucha
Polecam dodać chociaż łyżeczkę majonezu. Pyszna na śniadanie z grzankami