Pasta jajeczna z awokado
6 porcje
15 min
Łatwe
4.8 (Ilość ocen: 5)
Awokado to świetny zamiennik dla masła lub margaryny, ale równie dobre są zrobione na jego bazie pasty.
Składniki
1 szt. Dojrzałe awokado
4 szt. Jajka
1/2 łyżeczka Sok z limonki
2 łyżeczka Jogurt naturalny
Sól, pieprz
Szczypiorek lub rukola
Pasta jajeczna z awokado
Pasta jajeczna z awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kostkę, po czym zagnieść widelcem i przełożyć do średniej wielkości miski. Awokado obrać ze skórki, wyjąć pestkę i zagnieść na papkę widelcem. Przełożyć do jajek, skropić sokiem z limonki, dodać jogurt, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jako dodatek do pasty podawać rukolę lub szczypiorek.
Komentarze