Pasta z awokado
6 porcje
30 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Jaki jest przepis na idealną pastę kanapkową? Oczywiście ten dodatkiem jajka i awokado! Oto mistrzowski przepis na szybką pastę z awokado, idealną na śniadanie lub kolację!
Składniki
2 sztuki dojrzałego avocado (najlepiej hass)
4 jajka ugotowane na twardo
1 mała cytryna
½ łyżeczki soli
¼ łyżeczki ostrej papryki
¼ pęczka natki pietruszki
2 łyżki pasty sezamowej
2 łyżki oliwy z oliwek
Pasta z awokado
Pasta z awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka gotujemy na płycie grzewczej na twardo i siekamy w bardzo drobną kostkę.
Avocado przekrajamy, wyciągamy pestkę i wyskrobujemy miąższ ze skorupki.
Wszystko mieszamy delikatnie w misce, dodajemy pastę sezamową, oliwę, sok z połowy cytryny, posiekaną natkę oraz przyprawy.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
Gotową pastę podajemy na grzankach.
Komentarze