Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Jaki jest przepis na idealną pastę kanapkową? Oczywiście ten dodatkiem jajka i awokado! Oto mistrzowski przepis na szybką pastę z awokado, idealną na śniadanie lub kolację!

Składniki

2 sztuki dojrzałego avocado (najlepiej hass)
4 jajka ugotowane na twardo
1 mała cytryna
½ łyżeczki soli
¼ łyżeczki ostrej papryki
¼ pęczka natki pietruszki
2 łyżki pasty sezamowej
2 łyżki oliwy z oliwek

Opis wykonania

Jajka gotujemy na płycie grzewczej na twardo i siekamy w bardzo drobną kostkę.

Avocado przekrajamy, wyciągamy pestkę i wyskrobujemy miąższ ze skorupki.

Wszystko mieszamy delikatnie w misce, dodajemy pastę sezamową, oliwę, sok z połowy cytryny, posiekaną natkę oraz przyprawy.

Porada

Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.

Bosh Logo
Bosh

Gotową pastę podajemy na grzankach.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Bardzo smaczna pasta z avocado, lubię jeszcze dodać odrobinę czosnku lub szczypiorku 👍
Marta
Awokado to owoc z wieloma cennymi składnikami, lubię przygotowywać taką pastą i zastępować nią czasem masełko.