Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Pasta z buraków i twarogu

Pasta z buraków i twarogu
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

59 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Pasta na kanapki z pieczonych buraków to pyszna i zdrowa propozycja na zmianę codziennej kanapkowej rutyny! Sprawdź nasz przepis!

Składniki

2 szt. średniej wielkości buraków
150 g twarogu
3 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
do smaku sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
309 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
23.7 g
Błonnik
32.9 g
Białko
6.1 g
Sól
5.5 g

Opis wykonania

Krok 1

Buraki umyj, osusz, przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.

Krok 2

Tak zawinięte buraki włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Buraki po wyjęciu z piekarnika wystudź.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładką masę twarogową? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Do pojemnika rozdrabniającego przełóż upieczone buraki, twaróg, natkę pietruszki, czosnek, sól. Całość zmiksuj za pomocą blendera na jednolitą masę.

Pastę przełóż do miseczki lub słoika, posyp odrobiną natki, można schłodzić przed podaniem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Zdrowe, smaczne, kolor zachęca mniejsze dzieci do spróbowania.