Pasta z buraków i twarogu
1 porcje
59 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Pasta na kanapki z pieczonych buraków to pyszna i zdrowa propozycja na zmianę codziennej kanapkowej rutyny! Sprawdź nasz przepis!
Składniki
2 szt. średniej wielkości buraków
150 g twarogu
3 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
do smaku sól
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
309 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
23.7 g
Błonnik
32.9 g
Białko
6.1 g
Sól
5.5 g
Pasta z buraków i twarogu
Pasta z buraków i twarogu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Buraki umyj, osusz, przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.
Tak zawinięte buraki włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Buraki po wyjęciu z piekarnika wystudź.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładką masę twarogową? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
Do pojemnika rozdrabniającego przełóż upieczone buraki, twaróg, natkę pietruszki, czosnek, sól. Całość zmiksuj za pomocą blendera na jednolitą masę.
Pastę przełóż do miseczki lub słoika, posyp odrobiną natki, można schłodzić przed podaniem.
Komentarze