Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasta z marchewki na kanapki

Opis wykonania

Niektórzy nazywają tą pastę wegańskim serem. Warto przyrządzać dania wegetariańskie i wegańskie, odkrywając przy tym nowy smak warzyw w różnych odsłonach.

Marchewka nadaje całości piękny kolor, płatki drożdżowe i sos sojowy podbijają smak, a miękki ziemniak nadaje całości kremowej konsystencji. Kanapka z pastą ozdobiona paskami papryki całkowicie odmieni zwykłe śniadanie.

Opis wykonania

Ziemniaki i marchewki umyj, obierz i ugotuj. Warzywa powinny być miękkie. Przestudzone warzywa przełóż do blendera, dodaj płatki drożdżowe i miksuj stopniowo dolewając sos sojowy.

TIP

Pastę można doprawić sokiem z limonki i chilli, co nada jej orientalnego smaku.
Rozrobienie pasty z większą ilością sosu sprawi, że będzie ona świetnym dodatkiem do makaronów.

Bosch do kuchni