Pasta z marchewki na kanapki

4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Pasta z marchewki na kanapki
Pasta z marchewki na kanapki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Marchewka nadaje całości piękny kolor, płatki drożdżowe i sos sojowy podbijają smak, a miękki ziemniak nadaje całości kremowej konsystencji. Kanapka z pastą ozdobiona paskami papryki całkowicie odmieni zwykłe śniadanie.
Opis wykonania
Ziemniaki i marchewki umyj, obierz i ugotuj. Warzywa powinny być miękkie. Przestudzone warzywa przełóż do blendera, dodaj płatki drożdżowe i miksuj stopniowo dolewając sos sojowy.
TIP
Pastę można doprawić sokiem z limonki i chilli, co nada jej orientalnego smaku.
Rozrobienie pasty z większą ilością sosu sprawi, że będzie ona świetnym dodatkiem do makaronów.
Komentarze