Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Niektórzy nazywają tą pastę wegańskim serem. Warto przyrządzać dania wegetariańskie i wegańskie, odkrywając przy tym nowy smak warzyw w różnych odsłonach.

Składniki

300 g młodych ziemniaków
2 szt. duże marchewki
2 łyżka sosu sojowego
1/2 łyżeczka płatków drożdżowych

Opis wykonania

Marchewka nadaje całości piękny kolor, płatki drożdżowe i sos sojowy podbijają smak, a miękki ziemniak nadaje całości kremowej konsystencji. Kanapka z pastą ozdobiona paskami papryki całkowicie odmieni zwykłe śniadanie.

Opis wykonania

Ziemniaki i marchewki umyj, obierz i ugotuj. Warzywa powinny być miękkie. Przestudzone warzywa przełóż do blendera, dodaj płatki drożdżowe i miksuj stopniowo dolewając sos sojowy.

TIP

Pastę można doprawić sokiem z limonki i chilli, co nada jej orientalnego smaku.
Rozrobienie pasty z większą ilością sosu sprawi, że będzie ona świetnym dodatkiem do makaronów.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy

Bułki dyniowe
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5

Gryczane kopytka
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie