pieczone gołąbki bez zawijania

9 porcje
60 min
Łatwe
pieczone gołąbki bez zawijania z kaszą pęczak
Składniki
1 szt. kasza pęczak opakowanie
1 kg łopatka mieloną
500 g pieczarki
2 szt. marchewka
2 szt. cebula czerwona
1 szt. kapusta pekińska
1 l passata pomidorowa
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. jajko
1 szt. słoik ajvaru
pieczone gołąbki bez zawijania
pieczone gołąbki bez zawijania
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zmieloną łopatkę mieszamy z jajkiem, solą, pieprzem, posiekanymi pieczarkami, kapustą pekińską, utartą marchewką, posiekanym czosnkiem, cebulą i ugotowaną kaszą pęczak. Formujemy gołąbki, układamy w naczyniu i zalewamy passatą z pomidorów z dodatkiem ajvaru. Doprawiamy solą i cukrem. Do passaty można dodać bulionu lub wody,bo i tak większość wyparuje w piekarniku. 180 stopni 40 minut
Komentarze