Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
pieczone gołąbki bez zawijania z kaszą pęczak

Składniki

1 szt. kasza pęczak opakowanie
1 kg łopatka mieloną
500 g pieczarki
2 szt. marchewka
2 szt. cebula czerwona
1 szt. kapusta pekińska
1 l passata pomidorowa
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. jajko
1 szt. słoik ajvaru

Opis wykonania

Zmieloną łopatkę mieszamy z jajkiem, solą, pieprzem, posiekanymi pieczarkami, kapustą pekińską, utartą marchewką, posiekanym czosnkiem, cebulą i ugotowaną kaszą pęczak. Formujemy gołąbki, układamy w naczyniu i zalewamy passatą z pomidorów z dodatkiem ajvaru. Doprawiamy solą i cukrem. Do passaty można dodać bulionu lub wody,bo i tak większość wyparuje w piekarniku. 180 stopni 40 minut
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych