Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pierogi z burakami, kaszą bulgur i fetą

Pierogi z burakami, kaszą bulgur i fetą
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To przepis dla wegetarian, którzy jedzą ser typu feta. Danie lekkie i niejednoznaczne w smaku - swoją zasługę ma tu burak i kasza bulgur. Porcja zawiera 12 pierogów.

Składniki

15 dkg mąka do ciasta
3 łyżka olej rzepakowy do ciasta
4-5 łyżka woda do ciasta
1 szt. burak duży
15 dkg ser typu feta
15 dkg ugotowana kasza bulgur
1 szt. mała cebula
2 łyżka pestki granatu
2 - 3 łyżka olej rzepakowy do smażenia cebuli
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz czarny
1 szczypta pieprz ziołowy

Opis wykonania

Kaszę ugotować, ostudzić. Buraka upiec w piekarniku, ostudzić, lekko zblendować. Dodać 1/2 przysmażonej i posolonej cebuli, wkruszyć ser, dodać kaszę i pestki granatu. Popieprzyć. Zrobić ciasto na pierogi z mąki, oleju, ciepłej wody. Po pół godziny leżakowania wykrawać kwadraty, kółka...nałożyć farsz, zlepić brzegi. Ugotować w posolonej wodzie. Jak wypłyną, kłaść na talerz. Polać resztą cebuli, posypać kiełkami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych