Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pierożki wołowe w papierze ryżowym z masłem rozmarynowym

Pierożki wołowe w papierze ryżowym z masłem rozmarynowym
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Łatwy przepis na pyszne, delikatne pierożki wołowe. Warto spróbować. SMACZNEGO ! :)

Składniki

200 g mięso mielone wołowe
5 szt. papier ryżowy
1 szt. jajko
2 szczypta sól
2 szczypta pieprz
50 g masło
1 łyżka rozmaryn
1 szt. Cebula

Opis wykonania

Przygotowanie farszu: mięso mielone połączyć z jajkiem, posiekaną w kostkę cebulą i doprawić do smaku pieprzem i solą, dobrze wymieszać farsz. Następnie zamaczać w ciepłej wodzie pojedyncze arkusze papieru ryżowego, nałożyć niewielką ilość farszu na środek po czym zwinąć. Przygotowane pierożki gotować naparze ok. 10 minut, tak aby mięso było ugotowane ale nie przesuszone. Gotować w zależności od wielkości pierożków. Powoli wyciągać, gdyż papier ryżowy jest bardzo delikatny. Przygotowanie masła: masło rozpuścić, połączyć z rozmarynem świeżym lub suszonym i doprawić solą. Ugotowane pierożki polać masłem i wcinać. Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Zamiast papieru ryżowego użyłem ciasta filo. Megaaa!