Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pierożki wołowe w papierze ryżowym z masłem rozmarynowym

Opis wykonania

Łatwy przepis na pyszne, delikatne pierożki wołowe. Warto spróbować. SMACZNEGO ! :)

Przygotowanie farszu: mięso mielone połączyć z jajkiem, posiekaną w kostkę cebulą i doprawić do smaku pieprzem i solą, dobrze wymieszać farsz. Następnie zamaczać w ciepłej wodzie pojedyncze arkusze papieru ryżowego, nałożyć niewielką ilość farszu na środek po czym zwinąć. Przygotowane pierożki gotować naparze ok. 10 minut, tak aby mięso było ugotowane ale nie przesuszone. Gotować w zależności od wielkości pierożków. Powoli wyciągać, gdyż papier ryżowy jest bardzo delikatny. Przygotowanie masła: masło rozpuścić, połączyć z rozmarynem świeżym lub suszonym i doprawić solą. Ugotowane pierożki polać masłem i wcinać. Smacznego :)

Bosch do kuchni