Pierożki wołowe w papierze ryżowym z masłem rozmarynowym
1 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Łatwy przepis na pyszne, delikatne pierożki wołowe. Warto spróbować. SMACZNEGO ! :)
Składniki
200 g mięso mielone wołowe
5 szt. papier ryżowy
1 szt. jajko
2 szczypta sól
2 szczypta pieprz
50 g masło
1 łyżka rozmaryn
1 szt. Cebula
Pierożki wołowe w papierze ryżowym z masłem rozmarynowym
Pierożki wołowe w papierze ryżowym z masłem rozmarynowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie farszu:
mięso mielone połączyć z jajkiem, posiekaną w kostkę cebulą i doprawić do smaku pieprzem i solą, dobrze wymieszać farsz. Następnie zamaczać w ciepłej wodzie pojedyncze arkusze papieru ryżowego, nałożyć niewielką ilość farszu na środek po czym zwinąć. Przygotowane pierożki gotować naparze ok. 10 minut, tak aby mięso było ugotowane ale nie przesuszone. Gotować w zależności od wielkości pierożków. Powoli wyciągać, gdyż papier ryżowy jest bardzo delikatny.
Przygotowanie masła:
masło rozpuścić, połączyć z rozmarynem świeżym lub suszonym i doprawić solą.
Ugotowane pierożki polać masłem i wcinać. Smacznego :)
Komentarze