Pierożki ze szpinakiem
3 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Pierożki są smaczne i dietetyczne z nadzieniem szpinakowym. Sprawdzą się świetnie dla osób które chcą zdrowo zjeść.
Składniki
1/2 kg Maka
1 szklanka Woda
Jajko
500 g Szpinak mrożony
Cebula drobno pokrojona
Ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
0/5 szczypta Sól
0,5 szczypta Pieprz
1 łyżeczka Gałka muszkatołowa
0/5 szklanka Sos czosnkowy
Pierożki ze szpinakiem
Pierożki ze szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto, rozwałkować. Za pomocą szklanki wykrajać krążki.
2. Farsz: Na patelni z oliwą szklimy cebulę. Następnie dodajemy czosnek, mrożony szpinak i czekamy aż zmniejszy swoją objętość-przyprawiamy i dusimy przez 10min. Ostudzony farsz nakładamy na krążki wykrojone z ciasta i zlepiamy, gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na powierzchnię. Podawać z sosem czosnkowym.
Komentarze