Pierożki ze szpinakiem
                                            3 porcje
60 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
                    Pierożki są smaczne i dietetyczne z nadzieniem szpinakowym. Sprawdzą się świetnie dla osób które chcą zdrowo zjeść. 
                
                Składniki
1/2 kg Maka
                                                            1 szklanka Woda
                                                            Jajko
                                                            500 g Szpinak mrożony
                                                            Cebula drobno pokrojona
                                                            Ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
                                                            0/5 szczypta Sól
                                                            0,5 szczypta Pieprz
                                                            1 łyżeczka Gałka muszkatołowa
                                                            0/5 szklanka Sos czosnkowy
                                                    Pierożki ze szpinakiem
Pierożki ze szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto, rozwałkować. Za pomocą szklanki wykrajać krążki.
2. Farsz: Na patelni z oliwą szklimy cebulę. Następnie dodajemy czosnek, mrożony szpinak i czekamy aż zmniejszy swoją objętość-przyprawiamy i dusimy przez 10min. Ostudzony farsz nakładamy na krążki wykrojone z ciasta i zlepiamy, gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na powierzchnię. Podawać z sosem czosnkowym.
        
        
            
    
    
    
                            
Komentarze