Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Pierożki ze szpinakiem

Pierożki ze szpinakiem
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pierożki są smaczne i dietetyczne z nadzieniem szpinakowym. Sprawdzą się świetnie dla osób które chcą zdrowo zjeść.

Składniki

1/2 kg Maka
1 szklanka Woda
Jajko
500 g Szpinak mrożony
Cebula drobno pokrojona
Ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
0/5 szczypta Sól
0,5 szczypta Pieprz
1 łyżeczka Gałka muszkatołowa
0/5 szklanka Sos czosnkowy

Opis wykonania

1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto, rozwałkować. Za pomocą szklanki wykrajać krążki. 2. Farsz: Na patelni z oliwą szklimy cebulę. Następnie dodajemy czosnek, mrożony szpinak i czekamy aż zmniejszy swoją objętość-przyprawiamy i dusimy przez 10min. Ostudzony farsz nakładamy na krążki wykrojone z ciasta i zlepiamy, gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na powierzchnię. Podawać z sosem czosnkowym.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Pierożki są czadowe 😁eksplozja smaku 👍