Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Piersi z kurczaka pod chlebową pierzynką

Opis wykonania

Pyszna propozycja na niedzielny obiad. Zasmakuje też osobom, które nie są na diecie

Przygotowujemy marynatę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Piersi przekrawamy wzdłuż na pół, tak żeby powstało 6 kotletów. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Krótko przesmażamy z każdej strony na złoty kolor. Marnujemy mięso. Pomidory z puszki doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Wykładamy mięso. Tosty kruszymy. Natkę drobno siekamy. Łączymy z chlebem. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Chlebową pierzynką przykrywamy mięso. Pieczemy w 180 stopniach C. przez ok. 45 minut.

Bosch do kuchni