Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pikantna pasta z bobu

Opis wykonania

Doskonała do kanapek, naleśników, tacos i tortilli. Z pastą z bobu można przyrządzić także dania orientalne.

Pasta z bobu to prosty sposób na odmienienie zwykłych kanapek czy wytrawnego farszu do naleśników.

Opis przygotowania:

  1. Bób gotuj do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Orzechy namaczaj w letniej wodzie podczas, gdy bób będzie się gotował.
  3. Po ugotowaniu bób ostudź i obierz. Orzechy odsącz z wody.
  4. Do pojemnika blendera dodaj wszystkie składniki i zmiksuj całość na gładką masę.
  5. Pastę przechowuj w lodówce.

TIP

  • Łupiny bobu są jadalne, dlatego nie trzeba go obierać. Szczególnie młody bób ma delikatne i miękkie łupiny.
  • Pasta będzie równie smaczna z dodatkiem orzechów włoskich lub ziemnych.