Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pikantna pasta z bobu

Pikantna pasta z bobu

Opis wykonania

45 min
Łatwe
dla 4 osób

Doskonała do kanapek, naleśników, tacos i tortilli.

Pasta z bobu to prosty sposób na odmienienie zwykłych kanapek czy wytrawnego farszu do naleśników.



Opis przygotowania:



  1. Bób gotuj do miękkości w osolonej wodzie.

  2. Orzechy namaczaj w letniej wodzie podczas, gdy bób będzie się gotował.

  3. Po ugotowaniu bób ostudź i obierz. Orzechy odsącz z wody.

  4. Do pojemnika blendera dodaj wszystkie składniki i zmiksuj całość na gładką masę.

  5. Pastę przechowuj w lodówce.

TIP



  • Łupiny bobu są jadalne, dlatego nie trzeba go obierać. Szczególnie młody bób ma delikatne i miękkie łupiny.

  • Pasta będzie równie smaczna z dodatkiem orzechów włoskich lub ziemnych.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz dla mięsożerców

Antrykot to?