Zupa tajska z makaronem na pikantnie
Opis wykonania
Zupa z czerwoną pastą curry, chilli i wyczuwalną kolendrą na bulionie i mleku kokosowym, podana z makaronem na pewno zachwyci całą rodzinę!
Wrzuć wszystkie składniki od czosnku do cebuli włącznie (oprócz soku z limonki) do pojemnika blendera i zmiksuj na gładką pastę. Rozgrzej średni rondel na średnim ogniu, włóż pastę i smaż przez kilka minut, aż poczujesz jej intensywny zapach. Wlej bulion i mleko kokosowe i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez około 10 minut. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź i rozłóż na talerze. Dopraw zupę do smaku sokiem z limonki, cukrem i sosem rybnym, wlej do talerzy i podawaj posypaną świeżą kolendrą, chili i dymką.