Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pizza na cukiniowym spodzie...? brzmi dość nietypowo, a jednak! Nie dość że wspaniale smakuje to jest o wiele zdrowsza od tradycyjnej.

Składniki

2 szklanka tarta cukinia
1/2 szklanka mąka pełnoziarnista
1 szt. jajko
1/2 łyżeczka sól
1/4 łyżeczka pieprz
1 łyżka koncentrat pomidorowy
1 szczypta oregano
100 g ser żółty
100 g podsmażona pierś z kurczaka
1/2 szt. papryka

Opis wykonania

Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 C. Cukinię odsącz z nadmiaru wody, dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Ciasto rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i uformuj okrągły placek. Piecz przez ok 15 min, następnie za pomocą drugiego arkusza papieru przewróć spód na drugą stronę i piecz przez kolejne 15 min. Gotowe ciasto posmaruj koncentratem, posyp obficie suszonym oregano i poukładaj ulubione dodatki. Wierz posyp startym żółtym serem i jeszcze na chwilkę włóż do piekarnika, aby ser się ładnie stopił.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Ja jadłam chętnie. Domownicy kręcili nosem. Ale oni są fani klasyki, ja wolę eksperymenty :D