Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pizza w wydaniu FIT czyli spód ciasta z kalafiora z tradycyjnymi dodatkami

Składniki

3 szklanka kalafior
1/4 szklanka starty parmezan
1/2 szklanka starta mozarella
1 szt. jajko
1 szczypta sól
2 szt. czosnek
1 łyżeczka bazylia
1 łyżeczka oregano
1 szklanka pomidory w puszce
1/2 szt. cebula
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 garść ser starty
3 szt. szynka dribiowa
1 garść pokrojone pieczarki
8 szt. pomidorki kotajlowe

Opis wykonania

Przygotowujemy ciasto: kalafiora miksujemy do powstania małych kuleczek. Podgrzewamy kalafiora przez ok 4 minuty. Po ostygnięciu przez lnianą ściereczkę wyciskamy sok z kalafiora. Przekładamy kalafiora do miski. Dodajemy jajko, sól, pieprz, parmezan, mozzarellę, bazylię, oregano i czosnek. Mieszamy wszystko. Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia i ręką modelujemy spód na kształt koła. Pieczemy ok 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 220 st. Przygotowujemy sos: Posiekaną cebulę szklimy na oliwie z oliwek. Dodajemy pomidory z puszki wraz z sosem i gotujemy aż wszystko zgęstnieje, Przyprawiamy solą i pieprzem. raz ulubionymi przyprawami. Plastry Szynki kroimy. Na ciasto do pizzy wykładamy sos i na to układamy ulubione składniki (wędlinę, pieczarki). Posypujemy startym serem oraz posypujemy delikatnie bazylią oraz dodajemy pomidorki Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok 15 minut. Podajemy gorące

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych