

Pizza inna niż wszystkie. Zrobiona bez drożdży.Jej tajemnica tkwi w ziemniaczanym spodzie, który z zewnątrz jest chrupiący,a w środku miękki i delikatny. Włoska pizza jest bardzo smaczna, lecz spróbuj także tej na spodzie ziemniaczanym!
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Przestudzone przepuść przez praskę lub dokładnie zmiksuj. Następnie dodaj do nich jajko, starty parmezan, przyprawy, pieprz i sól, a następnie dokładnie wszystko wymieszaj. Uformuj małe pizze i przełóż je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piecz przez 15 min w temperaturze 200 stopni. Pomidory obierz ze skórki, przełóż do rondelka, dodaj do nich oliwę z oliwek, szczyptę soli i wysmażaj do uzyskania konsystencji gęstego sosu. Szpinak zblanszuj. Cebulkę pokrój w talarki. Na spód pizzy wylej sos pomidorowy, wyłóż cebulkę i szpinak. Całość ponownie umieść w piekarniku i piecz przez 20 min.