Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pizza inna niż wszystkie. Zrobiona bez drożdży.Jej tajemnica tkwi w ziemniaczanym spodzie, który z zewnątrz jest chrupiący,a w środku miękki i delikatny. Włoska pizza jest bardzo smaczna, lecz spróbuj także tej na spodzie ziemniaczanym!

Składniki

0,5 kg ziemniaki
1 szt. jajo
3 szt. pomidory
1 szt. czerwona cebula
2 garść szpinak
2 łyżeczka parmezan
1 szczypta oregano
1 szczypta bazylia
1 szczypta sól
1 szczypta Pieprz
1 łyżeczka oliwa z oliwek

Opis wykonania

Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Przestudzone przepuść przez praskę lub dokładnie zmiksuj. Następnie dodaj do nich jajko, starty parmezan, przyprawy, pieprz i sól, a następnie dokładnie wszystko wymieszaj. Uformuj małe pizze i przełóż je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piecz przez 15 min w temperaturze 200 stopni. Pomidory obierz ze skórki, przełóż do rondelka, dodaj do nich oliwę z oliwek, szczyptę soli i wysmażaj do uzyskania konsystencji gęstego sosu. Szpinak zblanszuj. Cebulkę pokrój w talarki. Na spód pizzy wylej sos pomidorowy, wyłóż cebulkę i szpinak. Całość ponownie umieść w piekarniku i piecz przez 20 min.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy