Pizza na spodzie ziemniaczanym

4 porcje
Średnie
Składniki
Pizza na spodzie ziemniaczanym
Pizza na spodzie ziemniaczanym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Przestudzone przepuść przez praskę lub dokładnie zmiksuj. Następnie dodaj do nich jajko, starty parmezan, przyprawy, pieprz i sól, a następnie dokładnie wszystko wymieszaj. Uformuj małe pizze i przełóż je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piecz przez 15 min w temperaturze 200 stopni. Pomidory obierz ze skórki, przełóż do rondelka, dodaj do nich oliwę z oliwek, szczyptę soli i wysmażaj do uzyskania konsystencji gęstego sosu. Szpinak zblanszuj. Cebulkę pokrój w talarki. Na spód pizzy wylej sos pomidorowy, wyłóż cebulkę i szpinak. Całość ponownie umieść w piekarniku i piecz przez 20 min.
Komentarze