Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Te placuszki to mój sekretny sposób na super szybki obiad lub wczesną kolację dla mojej trzyletniej córki. To dzięki nim pokochała owsiankę w każdej postaci – bo skoro można z niej zrobić tak pyszne placki, to znaczy, że jest po prostu dobra!

Składniki

1 filiżanka płatków owsianych
1 dojrzały banan
1 jajko
dowolne dodatki: miód, syrop klonowy, domowe konfitury, świeże jagody, maliny, masło orzechowe

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
675 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
106.5 g
Błonnik
26.4 g
Białko
10.8 g
Sól
0.2 g

Opis wykonania

Banana obierz ze skórki i zmiksuj blenderem ręcznym na aksamitną, gładką papkę.

Do bananowej masy dodaj jajko i płatki, całość energicznie wymieszaj.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.

Bosh Logo
Bosh

Nakładaj po 1 łyżce masy na jeden placuszek i smaż na gorącej patelni z odrobiną masła klarowanego lub oleju kokosowego, do czasu aż z placuszki z każdej strony nabiorą złotej barwy.

Podawaj z ulubionymi zdrowymi dodatkami, np. odrobiną miodu, domową konfiturą, lub świeżymi owocami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych