Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 3)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Poncz z czerwonego wina, soku pomarańczowego i herbaty z dodatkiem cynamonu i goździków.

Składniki

1/2 l czerwonego wina
50-100 g cukru
skórka z połowy pomarańczy (bardzo cienko obrana)
sok z 1-2 pomarańczy
filiżanka herbaty
laska cynamonu
goździk
nieco rumu

Opis wykonania

Wszystkie składniki, oprócz rumu, wlać do formy. Podgrzać w podany sposób. Dodać rum, dobrze wymieszać i bezzwłocznie podawać. Sposób nastawiania; maks. moc mikrofalówki. Przy grzaniu cieczy do naczynia zawsze należy wkładać łyżkę w celu uniknięcia przegrzania cieczy. Przy przegrzaniu temperatura cieczy wzrasta bez powstawania typowych pęcherzyków pary. Już mały wstrząs naczynia może spowodować gwałtowne wykipienie lub rozbryzg gorącej cieczy. Może to być przyczyną oparzenia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
W sam raz na imprezę 👍
Pafwvcio
Na imprezie długo nie postoi ;)
Babylington
Fajna propozycja na imprezkę.
Babylington
Wszystkie smaki fajnie się przegryzły i skomponowała.
bsylvia
Pyszny poncz - polecam!
Lalaxo
W świątecznych kubeczkach smakuje najlepiej