Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa cebulowa z wytrawnym białym winem i kromkami chleba tostowego.

Składniki

400 g cebuli
40 g masła
sól
pieprz
600 ml bulionu mięsnego
150 ml wytrawnego białego wina
kromki chleba tostowego
plasterki sera Gouda

Opis wykonania

Obrać cebulę i pokroić w cienkie krążki. Ułożyć wraz z masłem i przyprawami w dużej formie. Nałożyć pokrywę i dusić na ruszcie na poziomie pierwszym w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać.

Dodać rosół i wino, nałożyć pokrywę i zagotować w podany sposób. Dodatkowo doprawić zupę solą i pieprzem i rozlać do bulionówek. Pociąć chleb tostowy na małe kostki i rozdzielić do bulionówek. Przykryć zupę serem i zapiec w podany sposób.

Sposób nastawienia: Duszenie cebuli: — Mikrofalówka 600 W, ok. 10 minut. Gotowanie zupy: maks. moc mikrofalówki, 7-10 minut. Zapiekanie: Grill o dużej powierzchni mocno — ok. 10 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych