Popcorn karmelowy
![Popcorn karmelowy](https://akademiasmaku.pl/storage/7718/conversions/popcorn-karmelowy-4893-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Popcorn karmelowy
Popcorn karmelowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9553/conversions/PVwLxf4eVyPVa6-thumb.webp)
W garnku umieść masło, cukier, miód i sól.
Podgrzewaj na płycie, mieszając co jakiś czas, aż cukier się rozpuści, a masa zgęstnieje.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9554/conversions/GKp3Ul68u0dtmX-thumb.webp)
Wylej karmel na popcorn i dokładnie wymieszaj.
Popcorn przesyp na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9555/conversions/N2skaoBJGjadoi-thumb.webp)
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piecz przez ok. 60 minut (przemieszaj popcorn co 15 minut).
Po upieczeniu pozostaw do przestudzenia i jeśli ziarna się posklejały, delikatnie je rozdziel.
Komentarze