Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Popcorn to szybka i smaczna przekąska, która sprawdzi się na imprezę ze znajomymi czy seans filmowy w domowym zaciszu. Najlepiej przyrządzić go samodzielnie. W Akademii Smaku podpowiem jak zrobić popcorn karmelowy.

Składniki

100 g - kukurydzy (prażone ziarna)
200 g - cukru trzcinowego
150 g - miękkiego masła
80 g - miodu
0,5 łyżeczki - soli

Opis wykonania

W garnku umieść masło, cukier, miód i sól.

Podgrzewaj na płycie, mieszając co jakiś czas, aż cukier się rozpuści, a masa zgęstnieje.

Wylej karmel na popcorn i dokładnie wymieszaj.

Popcorn przesyp na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piecz przez ok. 60 minut (przemieszaj popcorn co 15 minut).

Po upieczeniu pozostaw do przestudzenia i jeśli ziarna się posklejały, delikatnie je rozdziel.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Trochę za słodki, zdecydowanie wolę słoną wersję.

Powiązane przepisy