Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jagnięcina z białą kapustą

Opis wykonania

Danie z jagnięciny, białej kapusty, jogurtem greckim z dodatkiem kminku, szafranu i pasty harissa.

Mięso umyć, usunąć ścięgna i pokroić w równą kostkę. Kapustę białą oczyścić i poszatkować. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Mięso, białą kapustę, cebulę i czosnek wymieszać z pozostałymi składnikami i włożyć do nieperforowanego pojemnika do gotowania. Gotować według przepisu. Po ok. godzinie ponownie napełnić zbiornik wodny. Po ugotowaniu doprawić solą i pieprzem i posypać pozostałą kolendrą. Jogurt wymieszać z odrobiną soku z cytryny na gładką masę i podawać osobno. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gotowanie na parze 100⁰C , 1 i 1/2 godziny. Wskazówka: do tego pasuje kuskus Iub świeży chleb pita.