Jagnięcina z białą kapustą

4 porcje
Średnie
Składniki
Potrawa jednogarnkowa z jagnięciny i z białą kapustą
Potrawa jednogarnkowa z jagnięciny i z białą kapustą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso umyć, usunąć ścięgna i pokroić w równą kostkę. Kapustę białą oczyścić i poszatkować. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Mięso, białą kapustę, cebulę i czosnek wymieszać z pozostałymi składnikami i włożyć do nieperforowanego pojemnika do gotowania. Gotować według przepisu. Po ok. godzinie ponownie napełnić zbiornik wodny. Po ugotowaniu doprawić solą i pieprzem i posypać pozostałą kolendrą. Jogurt wymieszać z odrobiną soku z cytryny na gładką masę i podawać osobno. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gotowanie na parze 100⁰C , 1 i 1/2 godziny. Wskazówka: do tego pasuje kuskus Iub świeży chleb pita.
Komentarze