Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Prawdziwe, oryginalne meksykańskie guacamole

Prawdziwe, oryginalne meksykańskie guacamole
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Guacamole - dip z awokado cieszy się dużą popularnością nie tylko w kuchni meksykańskiej. Sprawdzi się w wielu daniach, a nawet jako pasta do pieczywa.

Składniki

1 dojrzałe awokado
Sok z 1/2 limonki
1/2 czerwonej cebuli
4 gałązki kolendry
1 łyżka oliwy
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki kuminu
szczypta chilli
szczypta soli i pieprzu

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
62.5 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Węglowodany
2.8 g
Błonnik
0.8 g
Białko
1.1 g
Sól
1 g

Opis wykonania

Czosnek rozgnieć i drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.

Listki kolendry oddziel od łodyżek i drobno posiekaj.

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, przełóż do miski i skrop oliwą. 

Awokado zmiksuj i dodaj wraz z pozostałymi składnikami do cebuli.

Całość dokładnie wymieszaj. 

Porada

Jest wielu zwolenników dodawania drobno pokrojonego pomidora do guacamole. Oba przepisy są równie prawdziwe, jak i smaczne.

Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 4.5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
akorycka5
Przepis prosty, szybki w wykonaniu i bardzo smaczny
akorycka5
Przepis łatwy w wykonaniu i bardzo smaczny