Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Przegrzebki/Pure Dyniowe/Sos Balsamiczny/Jarmuż/Pietruszka

Opis wykonania

Przegrzebki z pure dyniowym z mlekiem kokosowym, sosem z octu balsamicznego i blanszowanym jarmużem i chipsami z pietruszki.

1. Dynię piżmową obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zalewamy mlekiem kokosowym. Gotujemy przez około 20 minut po czym miksujemy blenderem na jednolitą masę. 2. Ocet balsamiczny smażymy na patelni razem z miodem aż zredukuje się o połowę po czym zdejmujemy z ognia i dodajemy łyżkę zimnego masła i mieszamy aż sos połączy się z masłem i zrobi się jednolity. 3. Pietruszkę obieramy i używając obieraczki kroimy podłużne plastry. Wrzucamy je do nagrzanego oleju na parę chwil aż pietruszka się zrumieni, lub skraplamy olejem i pieczemy w 180 stopniach C przez około 10 minut. 4. Jarmuż rwiemy na około 3cm kawałki i wkładamy najlepiej przez sito do osolonej wrzącej wody i gotujemy przez parę chwil aż jarmuż nabierze jasno zielonej barwy. 5. Przegrzebki smażymy na oliwie przez około 0,5-2 minut z każdej strony w zależności od wielkości, tak aby były złociste z zewnątrz i jednocześnie zrobione w punkt w środku. 6. Wszystkie elementy wykładamy na talerz. GOTOWE !!! :)