Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Schab to doskonały pomysł na danie obiadowe. W Akademii Smaku proponuję przepis na schab duszony w sosie własnym. Delikatne mięso długo duszone po prostu rozpływa się w ustach.

Składniki

600 g schabu bez kości
500 ml bulionu jarzynowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki suszonego majeranku
1 łyżka masła klarowanego
2 łyżki oleju
Sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Mięso pokrój na 1 cm plastry i lekko rozbij. Włóż do miski i oprósz przyprawami – słodką papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Zalej olejem. Odstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.

Na maśle podsmaż pokrojoną w piórka cebulę.

Dodaj schab. Podsmaż po ok. 1 minucie z obu stron każdy kawałek schabu. Zalej wodą lub bulionem i duś na średniej mocy płyty grzewczej przez około 1 godzinę.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.

Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Coś pysznego, delikatne mięsko rozpływa się w ustach. Polecam!