Przepis na schab duszony

4 porcje
70 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Przepis na schab duszony
Przepis na schab duszony
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Mięso pokrój na 1 cm plastry i lekko rozbij. Włóż do miski i oprósz przyprawami – słodką papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Zalej olejem. Odstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.

Na maśle podsmaż pokrojoną w piórka cebulę.
Dodaj schab. Podsmaż po ok. 1 minucie z obu stron każdy kawałek schabu. Zalej wodą lub bulionem i duś na średniej mocy płyty grzewczej przez około 1 godzinę.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.

Komentarze