Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

2 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pudding z tapioki z kokosem ( można podawać np. z musem z sezonowych owoców, świeżymi owocami, muesli, dżemem lub owocami suszonymi). Jest idealny na deser!

Składniki

0.5 szklanka Tapioka ( kuleczki)
0,5 szklanka Mleko migdalowe ( lub ryżowe )
0,5 szklanka Mleko kokosowe
2 łyżeczka Cukier trzcinowy
1 garść Dodatki ( owoce no. Banan, liczi, ananas, Truskawki )
1 łyżeczka Sok z limonki
2 łyżka Wiórki kokosowe/płatki kokosowe

Opis wykonania

Pół szklanki kuleczek tapioki zalej mlekiem migdałowym (najlepiej odstaw na godzinę do namoczenia).

Po namoczeniu dodaj mleko kokosowe, cukier trzcinowy i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut - aż do uzyskania konsystencji puddingu.

Na sam koniec dodaj łyżeczkę soku z limonki i wymieszaj. Nałóż do miseczek/słoiczków posyp wiórkami kokosowymi. Dodaj ulubione świeże lub suszone owoce. Ewentualnie mus z owoców.

Oceń przepis
Średnia ocen: 2, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Ciekawy deser