Pudding z tapioki z kokosem
2 porcje
20 min
Łatwe
2 (Ilość ocen: 1)
Pudding z tapioki z kokosem ( można podawać np. z musem z sezonowych owoców, świeżymi owocami, muesli, dżemem lub owocami suszonymi). Jest idealny na deser!
Składniki
0.5 szklanka Tapioka ( kuleczki)
0,5 szklanka Mleko migdalowe ( lub ryżowe )
0,5 szklanka Mleko kokosowe
2 łyżeczka Cukier trzcinowy
1 garść Dodatki ( owoce no. Banan, liczi, ananas, Truskawki )
1 łyżeczka Sok z limonki
2 łyżka Wiórki kokosowe/płatki kokosowe
Pudding z tapioki z kokosem
Pudding z tapioki z kokosem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pół szklanki kuleczek tapioki zalej mlekiem migdałowym (najlepiej odstaw na godzinę do namoczenia).
Po namoczeniu dodaj mleko kokosowe, cukier trzcinowy i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut - aż do uzyskania konsystencji puddingu.
Na sam koniec dodaj łyżeczkę soku z limonki i wymieszaj. Nałóż do miseczek/słoiczków posyp wiórkami kokosowymi. Dodaj ulubione świeże lub suszone owoce. Ewentualnie mus z owoców.
Komentarze