Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pulpety wołowe w sosie piwnym na warkoczu makaronowym

Opis wykonania

Pulpeciki wołowe w sosie piwnym, umieszczone w warkoczu makaronowym:) Użyłam piwa o smaku miodowym znanej, dostępnej firmy.Całość smakuje rewelacyjnie

baner reklamowy maszynki do mielenia Krok 1 Mięso (mielone) wołowe przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu, kolendry, papryki słodkiej oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość mieszamy, odstawiamy na chwilę. Formujemy małe kuleczki mięsne, smażymy z obu stron na małym ogniu. Makaron gotujemy według wskazań producenta. Krok 2 Podsmażone pulpeciki przekładamy do garnka, wlewamy piwo, śmietankę kremówkę wymieszaną z mąką, przecier pomidorowy, paprykę słodką, miód, curry, szczyptę soli i pieprzu.Całość gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut aż zrobi nam się gęstszy sos, a procenty z piwa wyparują :) , co chwilkę mieszamy. Krok 3 Ugotowany makaron formujemy w kształt warkocza. Do środka nakładamy pulpeciki, dekorujemy koperkiem. Smacznego!