Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pulpety z kurczaka

Opis wykonania

Pulpety z mięsa mielonego z kurczaka w sosie pomidorowym

Mięso mielone wymieszać z przyprawami. Dodać ser pleśniowy starty na tarce. Wymieszać i formować pulpety. Z 500 g powinno wyjść ok. 6 pulpetów. Do garnka wlać wodę, dodać marchewkę; pulpety wrzucać do wrzącej wody i gotować około 30 minut. W międzyczasie pomidory sparzyć i obrać ze skórki; pokroić na drobne kawałki (można użyć pomidorów z puszki). Pokrojone pomidory wrzucić do garnka i gotować (mieszając, by nie przywarły do spodu). Gdy woda w dużym stopniu się wygotuje, dodać do pomidorów 3 łyżki rosołu powstałego z pulpetów. Gotować do uzyskania lekko zagęszczonego sosu. Powstały sos zblendować. Kuskus ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Pulpety polać sosem pomidorowym. Doskonale smakują z ogórkiem kiszonym.