Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ravioli z wędzonym łososiem i ricottą

Ravioli z wędzonym łososiem i ricottą
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Włoska kuchnia ma wyjątkowy smak południa. Wypróbuj ravioli wypełnione wędzonym łososiem i serem ricotta w towarzystwie sosu neapolitańskiego.

Składniki

200 g Mąka pszenna
150 g Wędzony łosoś
150 g Ricotta
2 szt. Pomidory
1 szt. Cebula dymka
1 szt. Ząbek czosnku
1 łyżka Oliwa
1 szczypta Oregano suszone
1 szczypta Bazylia suszona
1 szczypta Sól
2 szt. Jajka
1 garść Parmezan

Opis wykonania

1. Mąkę zagniatamy razem z jajkami. 2. Farsz do ravioli tworzymy miksując se sobą pokrojonego w kostkę wędzonego łososia z serem ricotta. 3. Otrzymaną masę na makaron rozwałkowujemy używając wałka lub maszynki do makaronu. 4. Potrzebujemy dwóch pasków z surowego makaronu o szerokości około 5cm. Na jednym płacie układamy cyklicznie farsz co 5 cm, Drugim natomiast przykrywamy i wykrawamy gotowe ravioli. 5. Ravioli gotujemy około 2 minuty od momentu wypłynięcia. 6. Sos neapolitański robimy przesmażając na oliwie drobno siekany czosnek oraz cebulę dymkę, a następnie dodając sparzone i pozbawione skórki dość drobno pokrojone pomidory oraz zioła. Całość smażymy/gotujemy około 15 minut. 7. Całość- raviolli z sosem podajemy na gorąco. Wierzch posypujemy startym parmezanem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy