


Włoska kuchnia ma wyjątkowy smak południa. Wypróbuj ravioli wypełnione wędzonym łososiem i serem ricotta w towarzystwie sosu neapolitańskiego.
1. Mąkę zagniatamy razem z jajkami. 2. Farsz do ravioli tworzymy miksując se sobą pokrojonego w kostkę wędzonego łososia z serem ricotta. 3. Otrzymaną masę na makaron rozwałkowujemy używając wałka lub maszynki do makaronu. 4. Potrzebujemy dwóch pasków z surowego makaronu o szerokości około 5cm. Na jednym płacie układamy cyklicznie farsz co 5 cm, Drugim natomiast przykrywamy i wykrawamy gotowe ravioli. 5. Ravioli gotujemy około 2 minuty od momentu wypłynięcia. 6. Sos neapolitański robimy przesmażając na oliwie drobno siekany czosnek oraz cebulę dymkę, a następnie dodając sparzone i pozbawione skórki dość drobno pokrojone pomidory oraz zioła. Całość smażymy/gotujemy około 15 minut. 7. Całość- raviolli z sosem podajemy na gorąco. Wierzch posypujemy startym parmezanem.