Razowe naleśniki z pastą z soczewicy, pietruszki i cebulki z czekoladowym musem
1 porcje
35 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Choć przepis ten, a zwłaszcza pasta nie wydaje się być odpowiednia na deser, to tak naprawdę jest bardzo pyszna i słodka w smaku. Przekonaj się sam!
Składniki
1 szt. jajko
2 łyżka mąka razowa żytnia
1/2 szklanka woda
1 szczypta sól
1/2 łyżeczka olej rzepakowy
1 szt. korzeń pietruszki
1/2 szt. cebula
2 łyżka soczewica
1/2 łyżeczka oliwa z oliwek
1 szczypta sól i pieprz
1/4 szt. awokado
1/2 szt. banan
1 łyżeczka kakao
Razowe naleśniki z pastą z soczewicy, pietruszki i cebulki z czekoladowym musem
Razowe naleśniki z pastą z soczewicy, pietruszki i cebulki z czekoladowym musem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Składniki na ciasto (jajko, mąke, szczyptę soli, wodę i olej rzepakowy) zmiksować ze sobą i smażyć na patelni beztłuszczowo. Przygotować pastę: soczewice ugotować, pietruszkę i cebulę pokroić, upiec w piekarniku lub ugotować na parze, następnie dodać do soczewicy. Wszystkie składniki muszą być miękkie. Wszystkie składniki zblendować z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Naleśniki przełożyć pastą. Przygotować mus czekolady: awokado, banana i kakao zblendować ze sobą i polać naleśniki.
Smacznego!
Komentarze