Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Rolada biszkoptowa z twarogiem malinowym

Opis wykonania

Rolada biszkoptowa z nadzieniem z malin, syropu klonowego, chudego twarogu i soku pomarańczowego.

Rozgrzać komorę gotowania. Nieperforowany pojemnik do gotowania wyłożyć papierem do pieczenia. Rozbić jajka, oddzielić żółtka od białek. Żółtka, miód, skórkę pomarańczową i wodę ubić na puszystą masę. Białka z solą ubić na sztywną pianę i delikatnie wyłożyć na masą żółtkową. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką, przesiewając przez sito dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na papier do pieczenia i natychmiast piec według przepisu. Biszkopt wyłożyć na ręcznik kuchenny posypany cukrem, zdjąć papier do pieczenia i ostrożnie zrolować ciasto. Wystudzić. Przebrać maliny i skropić syropem klonowym. Ubić na sztywno śmietanę z zagęstnikiem. Twaróg wymieszać z sokiem pomarańczowym. Wymieszać śmietanę i maliny. Wystudzoną roladę biszkoptową ponownie ostrożnie rozwinąć. Biszkopt posmarować nadzieniem i ponownie zrolować. Oprószyć cukrem pudrem.
Sposób nastawiania: piekarnik parowy, gorące powietrze w temperaturze 180-190⁰C, w rozgrzanym piekarniku, 8-10 minut.