Rolada szpinakowa z łososiem
9 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Polecam jeśli chcemy namówić kogoś kto nie lubi szpinaku i łososia . Super smakuje.
Składniki
1 szt. rozdrobniony szpinak
1 łyżka chrzan
1 łyżeczka masło
4 szt. jajka
2 szt. serek chrzanowy
30 dkg łosoś wędzony w plastrach
sól
Rolada szpinakowa z łososiem
Rolada szpinakowa z łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na maśle podsmażyć szpinak z łyżką chrzanu i sól, pieprz. Odcedzić na sicie i przestudzić. Żółtka dodać do szpinaku a z białek ubić pianę. Dodać ją do szpinaku i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę ( ja używam tej dużej z piekarnika) wyłożoną papierem i piec 15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zdjąć z papieru. wystudzoną posmarować serkiem i na to poukładać plastry łososia. Zwinąć jak roladę i na kilka godzin do lodówki. Smacznego
Komentarze