Roladki schabowe z marchewką, cebulą i serem żółtym
![Roladki schabowe z marchewką, cebulą i serem żółtym](https://akademiasmaku.pl/storage/7883/conversions/roladki-schabowe-z-marchewka-cebula-i-serem-zoltym-5067-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
4.5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Roladki schabowe z marchewką, cebulą i serem żółtym
Roladki schabowe z marchewką, cebulą i serem żółtym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10177/conversions/euuoPscGTV41dO-thumb.webp)
Schab rozbij dosyć cienko, posyp solą i pieprzem z każdej ze stron.
Marchew pokrój w słupki, cebulę w piórka, ser zetrzyj na tarce.
Na rozbitym i plastrze schabu, z jednej strony mięsa układaj kawałki marchewki, cebulę i listki szpinaku.
Całość posyp serem.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10178/conversions/a4PnbOXfhU4niK-thumb.webp)
Schab zwiń w roladkę.
Roladkę przekrój na pół i umieść w naczyniu do zapiekania, całość posyp tymiankiem.
Porada
Upieczenie kruchego i soczystego mięsa może być problematyczne. Jest na to sposób! Skorzystaj z termosondy PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10179/conversions/quTD7VRz3RyMIs-thumb.webp)
Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C pod przykryciem przez 35 minut, po czym 10 minut bez przykrycia.
Po wyjęciu oprósz posiekaną natką pietruszki.
Roladki schabowe doskonale smakują podane z ziemniakami puree oraz sosem myśliwskim
Komentarze