Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Roladki schabowe z marchewką, cebulą i serem żółtym

Opis wykonania

Roladki schabowe, czyli dosyć tradycyjny przepis, można podkręcić smakiem i kolorem dodając aromatyczny tymianek, szpinak i natkę pietruszki. Dzięki temu roladki ze schabu zyskają wielu miłośników.

Roladki schabowe z marchewką, cebulą i serem żółtym - krok 1

Schab rozbij dosyć cienko, posyp solą i pieprzem z każdej ze stron.

Marchew pokrój w słupki, cebulę w piórka, ser zetrzyj na tarce.

Na rozbitym i plastrze schabu, z jednej strony mięsa układaj kawałki marchewki, cebulę i listki szpinaku. 

Całość posyp serem.

Roladki schabowe z marchewką, cebulą i serem żółtym - krok 2

Schab zwiń w roladkę. 

Roladkę przekrój na pół i umieść w naczyniu do zapiekania, całość posyp tymiankiem.

Roladki schabowe z marchewką, cebulą i serem żółtym - krok 3

Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C pod przykryciem przez 35 minut, po czym 10 minut bez przykrycia.

Po wyjęciu oprósz posiekaną natką pietruszki.

Roladki schabowe doskonale smakują podane z ziemniakami puree oraz sosem myśliwskim

Bosch do kuchni