


Roladki schabowe, czyli dosyć tradycyjny przepis, można podkręcić smakiem i kolorem dodając aromatyczny tymianek, szpinak i natkę pietruszki. Dzięki temu roladki ze schabu zyskają wielu miłośników.
Schab rozbij dosyć cienko, posyp solą i pieprzem z każdej ze stron.
Marchew pokrój w słupki, cebulę w piórka, ser zetrzyj na tarce.
Na rozbitym i plastrze schabu, z jednej strony mięsa układaj kawałki marchewki, cebulę i listki szpinaku.
Całość posyp serem.
Schab zwiń w roladkę.
Roladkę przekrój na pół i umieść w naczyniu do zapiekania, całość posyp tymiankiem.
Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C pod przykryciem przez 35 minut, po czym 10 minut bez przykrycia.
Po wyjęciu oprósz posiekaną natką pietruszki.
Roladki schabowe doskonale smakują podane z ziemniakami puree oraz sosem myśliwskim