Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ta wersja lepiej smakuje niż wygląda :) Dla zapracowanych i mam. Smakuje nawet mojej 10-miesięcznej córce, która jest niejadkiem.

Składniki

1/4 szklanka kasza jaglana
1 szklanka mleko kokosowe
pół szt. gruszka
1 szt. jabłko kwaśne np. Idared
2 szczypta cynamon
1 szczypta kardamon

Opis wykonania

Kaszę przelewamy na sicie zimną i gorącą wodą. Wsypujemy do rondelka, zalewamy mlekiem i zagotowujemy. Potem gotujemy na bardzo małym ogniu pod przykryciem 15min. Ścieramy gruszkę i jabłko, Łączymy z ugotowaną kaszą, przyprawiamy i gotowe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Magda
Jaglanka to świetny pomysł na śniadanie. Najlepiej smakuje z mnóstwem owoców :)
Aleksandra J
Zdecydowanie lepiej smakuje niż wygląda :D
Ewusia1222
Kaszkę jaglaną zmiksowałam, podałam z nasionami chia
Ewusia1222
Podałam z migdałami -pyszna