Rybna zupa curry z fenkułem i ziemniakami
4 porcje
Średnie
Gęsta, treściwa, aromatyczna, cudowna rybna zupa curry z niepowtarzalnym aromatem fenkułu i ziemniakami. Idealna na chłodny wieczór.
Składniki
5 szt. biała ryba - filet
0,5 szt. fenkuł
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
1 szt. mleko kokosowe
400 ml woda
3 łyżka zielona pasta curry
1 łyżeczka sól
Rybna zupa curry z fenkułem i ziemniakami
Rybna zupa curry z fenkułem i ziemniakami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę pokroić w kostkę, fenkuł w pióra, marchewkę i pietruszkę w półplasterki. Udusić na niewielkiej ilości oliwy. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać na patelnię. Chwilę razem poddusić, następnie dodać pastę curry, wodę i mleko kokosowe. Dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną a sos zgęstnieje. Rybę pokroić w dużą kostkę i dodać do sosu. Posolić. Dusić kilka minut, aż ryba zmięknie. Podawać od razu.
Komentarze