Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Rybna zupa curry z fenkułem i ziemniakami

Rybna zupa curry z fenkułem i ziemniakami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Gęsta, treściwa, aromatyczna, cudowna rybna zupa curry z niepowtarzalnym aromatem fenkułu i ziemniakami. Idealna na chłodny wieczór.

Składniki

5 szt. biała ryba - filet
0,5 szt. fenkuł
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
1 szt. mleko kokosowe
400 ml woda
3 łyżka zielona pasta curry
1 łyżeczka sól

Opis wykonania

Cebulę pokroić w kostkę, fenkuł w pióra, marchewkę i pietruszkę w półplasterki. Udusić na niewielkiej ilości oliwy. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać na patelnię. Chwilę razem poddusić, następnie dodać pastę curry, wodę i mleko kokosowe. Dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną a sos zgęstnieje. Rybę pokroić w dużą kostkę i dodać do sosu. Posolić. Dusić kilka minut, aż ryba zmięknie. Podawać od razu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Pyszna zupka, ja użyłam mintaja i paluszki krabowe