Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sajgonki z krewetkami + 3 sosy

Opis wykonania

Sajgonki z farszem z krewetek z trzema sosami: sweet chili, grzybowym i sosem rybnym

1. Makaron ryżowy namaczamy przez 15 minut w zimnej wodzie po czym odcedzamy i kroimy. Grzyby mun również namaczamy z tym że we wrzątku przez 5 minut, po czym odcedzamy. Wywar który zrobi nam się po suszonych grzybach możemy wykorzystać do zrobienia sosu. Grzyby dodajemy do makaronu, wrzucamy również obrane krewetki wbijamy 2 jajka, olej sezamowy, sos sojowy, starty imbir, marchewkę oraz czosnek. 2. Na papier ryżowy wykładamy po 1-2 łyżkach farszu, zwijamy i smażymy w głębokim tłuszczu aż osiągną złocisty kolor. 3. Sajgonki podajemy z sosami oraz kiełkami fasoli mung. Gotowe, smacznego :)