Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Trudne


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sajgonki z farszem z krewetek z trzema sosami: sweet chili, grzybowym i sosem rybnym

Składniki

1 szt. Opakowanie papieru ryżowego
300 g Krewetki królewskie
1 szt. Marchewka
1 szt. Imbir
2 szt. Ząbki czosnku
2 garść Makaron ryżowy cienki
20 szt. Suszone grzyby mun
4 łyżka Sos sojowy
4 łyżka Olej sezamowy
2 szt. Jajka
1 l Olej do smażenia
3 garść Kiełki fasoli mung

Opis wykonania

1. Makaron ryżowy namaczamy przez 15 minut w zimnej wodzie po czym odcedzamy i kroimy. Grzyby mun również namaczamy z tym że we wrzątku przez 5 minut, po czym odcedzamy. Wywar który zrobi nam się po suszonych grzybach możemy wykorzystać do zrobienia sosu. Grzyby dodajemy do makaronu, wrzucamy również obrane krewetki wbijamy 2 jajka, olej sezamowy, sos sojowy, starty imbir, marchewkę oraz czosnek. 2. Na papier ryżowy wykładamy po 1-2 łyżkach farszu, zwijamy i smażymy w głębokim tłuszczu aż osiągną złocisty kolor. 3. Sajgonki podajemy z sosami oraz kiełkami fasoli mung. Gotowe, smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Sajgonki wychodzą super ;)