Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałatka bawarska

Opis wykonania

Sałatka bawarska prosto z kuchni niemieckich. Przygotowywana jest przede wszystkim na bazie ziemniaków, bulionu, cebuli, musztardy, soli i pieprzu. Klasyczna, prosta i pyszna.

Sałatka bawarska - krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj w całości w osolonej wodzie. Po przestudzeniu pokrój w plastry.

Gorący bulion połącz z olejem, octem winnym, musztardą, solą i pieprzem. Wymieszaj.

Sałatka bawarska - krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na złoty kolor. 

Sałatka bawarska - krok 3

Ziemniaki zalej przygotowaną mieszanką, dodaj podsmażoną cebulę i szczypiorek.

Sałatka bawarska - krok 4

Wymieszaj i odstaw na ok. 60 minut, aby smaki się połączyły.