Sałatka bawarska
4 porcje
160 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Sałatka bawarska
Sałatka bawarska
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ziemniaki obierz, ugotuj w całości w osolonej wodzie. Po przestudzeniu pokrój w plastry.
Gorący bulion połącz z olejem, octem winnym, musztardą, solą i pieprzem. Wymieszaj.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na płycie grzewczej złoty kolor.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Ziemniaki zalej przygotowaną mieszanką, dodaj podsmażoną cebulę i szczypiorek.
Wymieszaj i odstaw na ok. 60 minut, aby smaki się połączyły.
Komentarze