Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
sałatka którą można zabrać jako lunch do [racy

Składniki

1 szklanka makaron orzo
1 szklanka filet z kurczaka
1 garść szpinak baby
1/4 szt. melon
1 szt. ogórek świeży
3 łyżka suszona żurawina
2 łyżka płatki migdałowe
1/2 szklanka oliwa
2 łyżka ocet winny
1/4 szklanka sok pomoarańczowy
1 szczypta sól

Opis wykonania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Filet grillujemy lub smażymy,studzimy i kroimy w kostkę. Melona kroimy w kostkę. To samo robimy z ogórkiem. Szpinak kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy suszoną żurawinę oraz płatki migdałowe (można wcześniej uprażyć na suchej patelni) polewamy dressingiem i mieszamy. dressing: Mieszamy dokładnie oliwę, ocet, sok pomarańczowy,sól i pieprz
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Wygląda obłędnie! Zapisuję ten przepis.