Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka warzywna z sosem chrzanowo-koperkowym

Sałatka warzywna z sosem chrzanowo-koperkowym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybka sałatka z warzyw gotowanych na parze, z delikatnym sosem na bazie jogurtu greckiego, do serwowania na ciepło i zimno,

Składniki

1 szt. marchewka
0,5 szt. mały seler
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. sredni ziemniak
2 łyżka koperek
2 łyżka jogurt naturalny grecki
0,5 łyżeczka musztarda rosyjska
1 łyżeczka chrzan tarty
0,5 łyżeczka sól
3 szczypta pieprz
2 szt. ogórek kiszony
2 szt. jajko

Opis wykonania

Marchewkę, seler, korzeń pietruszki i ziemniaki obrać ze skórki, pokroić na cienkie plasterki, umyć pod bieżącą wodą na sicie. Warzywa gotować razem na parze od 10-15 min, jeśli nie posiadamy specjalnego parowaru lub garnka, możemy ugotować je tradycyjnie w wodzie z dodatkiem soli. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane do miękkości, przestudzone warzywa i jajka na twardo pokroić w kostkę lub przepuścić przez sitko tnące. Dodać ogórki kiszone pokrojone w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, dodać koperek, jogurt, musztardę i chrzan. Całość dokładnie wymieszać. Można serwować od razu lub na zimno.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych