Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Liczba ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Biała fasola pełna witamin i cennych minerałów sprawdzi się nie tylko jako element dań na ciepło, ale również jako baza do zdrowej i lekkiej sałatki, której przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil! Minimalna ilość składników i pełnia smaku sprawią, że pokochacie ją od pierwszego spróbowania.

Składniki

1 puszka - białej fasoli
1 szt. - czerwonej cebuli
1 łyżka - szczypiorku posiekanego
1 łyżka - posiekanej natki pietruszki
1 łyżka - posiekanej kolendry
1 szt. - chili tajskiego drobno posiekanego
- sól do smaku
- pieprz kolorowy mielony
sos:
3 łyżki - oliwy z oliwek
2 łyżki - soku z cytryny
1 łyżeczka - miodu
1 ząbek - czosnku
1 łyżeczka - musztardy Dijon
- czosnek drobno posiekanego
- sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
161.8 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
5 g
Białko
0.7 g
Sól
1 g

Opis wykonania

Krok 1

Przygotowanie:

Czerwoną cebulę posiekać w kostkę. Zioła zwinąć razem, posiekać drobno. Szybciej zrobisz to, używając blendera. Fasolę wrzucić na sitko i przelać wodą. Składniki na sos wymieszać razem do uzyskania gęstego sosu.

Krok 2

Całość składników i sos przełożyć do misy, dobrze wymieszać.

Porada

Krojenie warzyw i owoców może być naprawdę męczące. Ale perfekcyjny efekt jest w zasięgu ręki. Wystarczy wykorzystać przystawkę Kubixx do blendera ręcznego marki Bosch, która wykroi idealne kostki.



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Tak przygotowana sałatka smakuje doskonale zarówno bezpośrednio po podaniu jak i schłodzona przez kilka godzin w lodówce. Sprawdzi się jako zdrowa kolacja jak również jako dodatek na grilla.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych