Sałatka z białą fasolą
![Sałatka z białą fasolą](https://akademiasmaku.pl/storage/8010/conversions/salatka-z-biala-fasola-5202-single.webp)
4 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sałatka z białą fasolą
Sałatka z białą fasolą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10549/conversions/7zx5qWdoFa1YYH-thumb.webp)
Przygotowanie:
Czerwoną cebulę posiekać w kostkę. Zioła zwinąć razem, posiekać drobno. Szybciej zrobisz to, używając blendera. Fasolę wrzucić na sitko i przelać wodą. Składniki na sos wymieszać razem do uzyskania gęstego sosu.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10550/conversions/nRvubPlenyoAYE-thumb.webp)
Całość składników i sos przełożyć do misy, dobrze wymieszać.
Porada
Krojenie warzyw i owoców może być naprawdę męczące. Ale perfekcyjny efekt jest w zasięgu ręki. Wystarczy wykorzystać przystawkę Kubixx do blendera ręcznego marki Bosch, która wykroi idealne kostki.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10551/conversions/58JWi8PyhzDuRS-thumb.webp)
Tak przygotowana sałatka smakuje doskonale zarówno bezpośrednio po podaniu jak i schłodzona przez kilka godzin w lodówce. Sprawdzi się jako zdrowa kolacja jak również jako dodatek na grilla.
Komentarze