


Orzechy włoskie podpraż lekko na płycie grzewczej na suchej patelni.
Z pora odetnij zielone liście, pozostaw białą i jasnozieloną część. Pokrój na plasterki i umieść na durszlaku zanurzonym w misce z zimną wodą. Następnie osusz na papierowym ręczniku.
Cykorie opłucz i osusz. Wykrój głąby i brzydkie liście z zewnątrz. Podziel na kawałki.
Jabłko dokładnie umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Następnie pokrojony owoc skrop połową soku z cytryny.
Przygotuj dressing – do pojemnika blendera dodaj oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny i miód. Zmiksuj do połączenia składników. Dopraw solą i pieprzem do smaku
Na talerz wyłóż sałatę, na zieloną warstwę wyłóż resztę przygotowanych składników – plasterki pora i kawałki cykorii, pokrojone jabłko i podprażone orzechy.
Całość polej dressingiem.